DRC Wild Rovers – RC Dwingeloo

Wedstrijdverslag DRC Wild Rovers:
Wederom een bijzondere dag op de Bezelhorst! Fysiek geen publiek maar via een livestream was iedereen er toch een beetje bij! En dat was maar goed ook.
Vandaag stond de altijd lastige tegenstander uit Dwingeloo op het programma. De mannen uit Doetinchem waren zeer gemotiveerd om er een mooie dag van te maken. De start was sterk. Vanaf de kick off veel druk en goede tackles. Ook verrassend snel was de eerste try een feit. Dit ging te makkelijk en dat bleek ook de waarheid. De mannen van Dwingeloo wreven nog 1 keer de slaap uit de ogen en daar waren ze. De snelle jongens wisten goed gebruik te maken van de ruimte en hun danspassen waren ook van hoog niveau. En van 7-0 voor, sta je bij het rust signaal 7-26 achter.
Een donderspeech was er niet nodig alleen de bewustwording dat we zeker niet kansloos waren. De tweede helft ging lang gelijk op, alleen kwam Dwingeloo niet meer op de helft van Doetinchem en werden ballen niet zomaar afgegeven aan de back three. De druk van de Rovers bleef hoog en de groen/gelen vonden steeds vaker de zwakke schouders van de Dwingloo-ers. Try van de Bus Toet Toet en er was weer hoop dat er nog iets te halen viel.
Even een nieuwe alinea voor wat er toen gebeurde. Met een geniale 10 minuten zorgde onzer immer betrouwbare Fly Half David voor een geweldig slotstuk. 2 try’s die niet zouden misstaan en elk hoogtepunt filmpje en de leiding was weer aan de Doetinchemmers. 28-26 met nog 4 minuten. Het bleef spannend en waar de Rovers de wedstrijd solide uitspeelden werd bij de call last play de fout gemaakt om te denken dat de Bus Toet Toet ook kon kicken! Bal in de handen van Dwingeloo en daaropvolgend een penalty voor Dwingeloo………. voor de ouderen Castricum all over again. Kick op de palen………mis en geloof het of niet de Bus Toet Toet wist nu wel de zijlijn te vinden met zijn skills. Wat een heerlijke winst en wat een mooie wedstrijd voor beide teams die tot de laatste minuut spannend bleef en ook beide kanten op kon gaan.
Shine Konijn: het kon niet anders David
DOTD: het kon niet anders de Bus Toet Toet Melvin
De livestream had zijn werk gedaan, want er stroomde vele reacties binnen op de spannende wedstrijd! Bedankt voor je actie Sanne!